Header Ads

De mooiste stranden in Zeeland voor een weg dagje met de kinderen

Een dagje naar het strand

Lekker uitwaaien, wandelen en zonnen op het strand

Zeeland staat bekend om zijn prachtige stranden. Wij zijn met onze drie kinderen - Rafaël (5), Miguël (3) en Abigaël (4 maanden) - op pad gegaan om de mooiste stranden te ontdekken, ofja eigenlijk ontdekten we deze stranden per toeval omdat we ze vonden als we een dagje of weekendje weg gingen naar Zee. In deze blogpost delen we onze favoriete stranden voor een geslaagd dagje uitwaaien, wandelen of zonnen met het hele gezin.

1. Strand Domburg

Het strand van Domburg is een heerlijk breed strand met fijn zand. Het is perfect voor een dagje spelen, zwemmen en zonnen. Er zijn diverse strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een speeltoestel en er worden in de zomer diverse activiteiten georganiseerd.

2. Strand Westkapelle

Het strand van Westkapelle is een rustiger strand dan Domburg. Het is ideaal voor een strandwandeling of om te vliegeren. Er is een kleine strandtent waar je wat kunt drinken.

3. Strand Ouddorp

Het strand van Ouddorp is een enorm breed strand met prachtige duinen. Het is perfect voor een lange strandwandeling. Er zijn diverse strandtenten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen zijn er ook speeltoestellen.

4. Strand bij Kasteel Domburg

Dit strand is wat kleiner dan de andere stranden in deze blogpost, maar het is een prachtige plek. Het strand ligt vlakbij Kasteel Domburg en je hebt er een mooi uitzicht op de duinen. Vanuit Kasteel Domburg (waar je kunt overnachten) wandel je zo in een paar minuten door de duinen naar het strand.

Tips voor een dagje naar het strand met kinderen:

 • Neem genoeg zonnebrandcrème mee, ook als het bewolkt is.
 • Zorg voor een hoedje voor de kinderen.
 • Neem water en wat snacks mee.
 • Neem een schepje en emmertje mee voor de kinderen.
 • Laat de kinderen zwemkleding dragen, ook als ze niet van plan zijn om te zwemmen.
 • Houd de kinderen in de gaten, vooral als ze in de zee zwemmen.

Onze ervaringen

Wij hebben genoten van onze dagjes naar het strand in Zeeland. De stranden zijn schoon, breed en er is voor ieder wat wils. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt met spelen in het zand, zwemmen in de zee en het zoeken naar krabbetjes en kwallen. Abigaël heeft heerlijk geslapen in de draagzak tijdens de strandwandeling. We komen zeker nog eens terug!

Rafaël en Miguël ravotten op het strand

Extra tip:

In Zeeland zijn er diverse kindvriendelijke campings en vakantieparken. Dit is een ideale manier om een paar dagen te genieten van de Zeeuwse stranden.

De hondjes van tante Hilde

Op onze laatste stranddag op het strand nabij Port Zélande in Zeeland was tante Hilde ook van de partij. Ze nam haar twee beagles, Roxie en Suus, mee naar het strand. De hondjes genoten zichtbaar van de frisse wind en de zilte lucht. Ze renden vrolijk over het strand en speelden met de kinderen. Rafaël en Miguël vonden het geweldig om met de hondjes te spelen. Ze renden achter ze aan, gooiden ballen voor ze en knuffelden met ze. Abigaël keek met grote ogen naar de hondjes en glimlachte toen ze bij haar kwamen snuffelen.

Abigaël op het strand bij Ouddorp


Een beagle met een eigen Instagram account 🐶

Met al bijna 350 volgers is Roxy al een echte dogfluencer op social media 🤣. 
Het is een leuke manier voor tante Hilde om de avonturen van Roxie en Suus met de wereld te delen. Ben je benieuwd geworden en wil je de avonturen van de Beagles ook graag volgen? Klik dan op onderstaande foto om Beagle Roxie te volgen op insta.
Tante Hilde met de Beagles
 

Enfin, het was een gezellige dag en de hondjes maakten het helemaal compleet. We hopen dat we ze snel weer zien om weer een geweldige stranddag te beleven!

Extra tip wanneer je de hond(en) mee neemt:

Neem voor je hond(en) mee:

 • Water
 • Een bakje
 • Hondenvoer
 • Een speeltje
 • Poepzakjes

Honden zijn op de meeste stranden in Zeeland welkom, maar er zijn wel regels. Zo zijn honden op sommige stranden in de zomermaanden alleen toegestaan in de vroege ochtend of late avond. Kijk voor je op pad gaat op de website van de gemeente waar je naartoe wilt of honden zijn toegestaan en wat de regels zijn.

We hopen dat je deze blogpost nuttig vond. Laat ons in de comments weten wat jouw favoriete strand in Zeeland is!

 

Geen opmerkingen